X
تبلیغات
ماهیگیری - طعمه
ماهیگیری
صيد ماهي با طعمه: تخم ماهي قزل آلا

چند سال پيش يكي از اقوام ساكن در خارج از كشور كه ميدانست من علاقه زيادي به ماهيگيري دارم  چند شيشه حاوي تخم ماهي قزل آلا و سالمون را برايم سوغاتي آورد ، البته ايشان فكر ميكردند اين طعمه اي بسيار موثر بوده و كاربرد خوبي در ايران دارد.... به موقع نتايج تجارب شخصي خودم را برايتان بازگو خواهم كرد.

در بخش نظرات وبلاگ دوست داشتني ارم فيشينگ توجه ام به نظرات برخي از دوستان در مورد استفاده از طعمه تخم ماهي قزل آلا جلب شد ، بر آن شدم تا در پستي برخي نكات را در مورد اين طعمه بازگو كنم:

تخم ماهي قزل آلا را مي توان در فصل مناسب (اواخر پاييز و اوايل زمستان) با خريد ماهيان ماده زنده كه به وفور در ميادين ميوه وتره بار شهرهايي مثل تهران عرضه ميشوند تهيه كرد ، در بعضي زمان هايي كه اين ماهي ها آماده تخم ريزي هستند وقتي توسط فروشنده در كيسه نايلوني قرار ميگيرند مقادير زيادي از تخم ها از بدنشان خارج وداخل كيسه ميريزند ،قطر گوشت ناحيه شكمي ماهي در اين زمان بسيار نازك ميشود بهمين خاطر من سعي ميكنم در اينگونه موارد بيشتر ماهي نر زنده خريداري كنم .يادتان نرود كه مصرف ماهي حداقل يكبار در هفته براي سلامتي انسان ضروري است.

 

حتما بهتر از من ميدانيد كه براي خارج كردن تخم ها الزامي به كشتن و پاره كردن شكم ماهي نيست و در صورتي كه دسترسي به حوضچه هاي پرورش ماهي باشد مي توان آنرا با فشردن شكم ماهي به روش صحيح بدست آورد.

تخم تازه ماهي قزل آلا را كه بيشتر از 24 ساعت از صيدش گذشته نباشد مي توان با روش خاصي  عمل آورد وبه مدت طولاني نگهداري كرد ( همان روشي كه توليدكنندگان تجاري اين طعمه از آن استفاده ميكنند و به قيمت گزافي هم در فروشگاه هاي لوازم ماهيگيري عرضه ميشود) و يا بصورت تازه در داخل يخچال بمدت يكماه ويا بمدت بيش از يكسال در فريزر نگهداري كرد.( قبل از قرار دادن آن در يخچال يا فريزر مي بايستي براي خارج كردن خون آبه موجود در تخم ها ،انها را به ملايمت در آبكش شستشو داد)اين طعمه تنها مختص صيد قزل آلا نيست و مي تواند براي صيد ماهيان ديگر هم بكار رود.

مراحل مختلف  عمل آوري اين طعمه با استفاده از مواد نگهدارنده خاصي كه فرمول آنرا نميدانم و قاعدتا بايد آنرا از توليد كنندگانش تهيه كرد را مي توانيد در اين لینک مشاهده كنيد:

لوازم مورد نيازعمل آوري

محصولات توليد شده از تخم نژاد هاي گوناگون قزل آلا وسالمون در رنگهاي ( زرد ، قرمز ، قهوه اي... ) و سايز هاي كوچك و بزرگ با مواد طعم دهنده و بو داري مثل پنير و.. بفروش ميرسند.

 

ماهيگيران معمولا باروش شناور و با كمك فلوتر از اين طعمه استفاده ميكنند ، ولي منعي در بكار بردن آن در ريسه هاي زير آبي وجود نخواهد داشت.چنانچه بخواهيم آنرا بصورت تكي و مستقيما روي قلاب نصب كنيم روش زير پيشنهاد ميشود:

 

كلا استفاده از قلاب هاي پايه كوتاه مناسب تر است و در صورتي كه اندازه قلاب با طعمه تناسب داشته باشد تقريبا طعمه قلاب را استتار ميكند.

نمونه اي ديگر از نصب مستقيم تخم ماهي روي قلاب كه با كرك آراسته شده است

روش ديگر استفاده از اين طعمه  قرار دادن تعدادي تخم ماهي در يك توري نازك كوچك و بسته بندي آن است:

در اين حالت مي توان توده آماده شده را مستقيما روي قلاب نصب كرد:

 

و يا مي توان آنرا با كمك گره حلقوي به قلاب ماهيگيري متصل كرد:

گره حلقوي

حلقه ايجاد شده امكان نصب طعمه روي قلاب را ايجاد خواهد كرد ، يكي از روش هاي زدن گره حلقوي بشرح مراحل ذيل است:

با هل دادن نخ ماهيگيري از داخل چشم قلاب حلقه ايجاد میشود و با كشيدن نخ ،طعمه روي قلاب نصب ميشود.با كليك روي اين لینک مي توانيد ويدئويي از آموزش اين گره را مشاهده كنيد.(با استفاده از این گره جالب می توان طعمه های دیگر را به قلاب متصل کرد)

اين طعمه همانند طعمه خمير بركلي در درياچه گهر كاربرد دارد ، اما بر اساس تجارب شخصي اينجانب مورد استقبال ماهيان قزل آلاي مناطقي مثل لار و... قرار نمي گيرد و كلا طعمه چندان جالبي در ايران نيست لذا در خريد آن و پرداخت هزينه اش بايستي بيشتر دقت كرد. بعضي وقتها پول هايي توسط دوستان ماهيگير پرداخت ميشود كه واقعا لازم نيست ،البته تشويق تعدادي از صاحبان فروشگاه هاي لوازم ماهيگيري در اين امر بسيار موثر است . مثلا  ماهيگير تازه كاري را با 5 يا 6 شيشه خمير بركلي  روانه سد لار ميكنند ، بدون آنكه توضيح درستي در مورد آن و محل هاي كاربردش بدهند.....

ارادتمند و دوستدار همه ماهیگیران ورزشی majid

      fishing.fisher@yahoo.com

+ نوشته شده در  شنبه 1388/12/01ساعت 1:21 بعد از ظهر  توسط مجید  | 

اسرار درست كردن طعمه براي ماهيگيري (اسرار صيد كپور واسبله بزرگ)

یکی از دغدغه اصلی ماهیگیران تهیه طعمه مناسب و اثر گزار میباشد در صورتی که شما راز تهیه طعمه و همچنین نگه داشتن ان در بهترین حالت را داشته باشید میتوان گفت که یکی از مهمترین نکات ماهیگیری را به نحو احسن اجرا کرده اید.در ادامه شما را با چندین راز کوچک در مورد تهیه طعمه اشنا خواهیم کرد.

 

1.ماهی های کوچک که به صورت قطعه قطعه در امده باشد میتواند یکی از طعمه های مناسب جهت هر نوع ماهیگیری باشد شما باید ماهی را در اندازه های کوچک قطعه قطعه کنید و آن را برای مدتی درون یک ظرف حاوی تخم مرغ و آرد قرار دهید این یکی از طعمه های مورد علاقه من میباشد

 

2-شما میتوانید حتی ازتکه های تن ماهی که انرا با پلاستیک های نازک پیچیده شده باشد استفاده کنید فقط کافیست قبل از استفاده انرا با کمی روغن خوراکی آْغشته کنید مطمئننا به نتیجه دلخواه خواهید رسید.

 

3--ترکیب کردن روغن های خوراکی و گیاهی با مقداری آرد میتواند یکی از کارهای خلاقانه  باشد فقط به یاد داشته باشید که خمیر را  باید قبلا از استفاده  خوب با دست مالش دهید تا روغن جذب آن شود.

 

4-شما میتوانید با استفاده از تخم مرغ های شکسته ( که برای مدتی در معرض رطوبت قرا گرفته اند ) استفاده کنید فقط انرا با مقداری خمیر قاطی کنید و خوب هم بزنید.نتیجه بسیار موثر خواهد بود.

 

4 در صورتی که شما سگ یا گربه در خانه دارید یکی از طعمه های موثر استفاده کردن از غذای سگ یا گربه میباشد فقط کافیست به آن مقداری گوشت ماهی اضافه کنید و این هم به این خاطر است که بوی ماهی بگیرد و شکار را به ما نزدیک کند

 

5- شما میتوانید از هر چیزی که قبلا به عنوان طعمه استفاده میکردید آلان هم استفاده کنید فقط با این تفاوت که این بارطعمه خود را با مقداری روغن ماهی آغشته و چرب کنید

 

6-یک راه آسان جهت دسترسی به روغن ماهی کافی است مقداری تن ماهی و یا ماهی قطعه قطعه شده را در اب بجوشانید و بگذارید که آب حجم زیاد آب تبخیر شود نتیجه باقی مانده تا حدودی شما را به روغن ماهی نزدیک می کند

 

7-استفاده کردن از انواع ماهی ها (قاطی کردن گوشت چندین ماهی با هم ) نیز میتواند ایده جالبی باشد کافی است یک بار امتحان کنید تا متوجه شوید که چگونه در صید کربه ماهی به شما کمک خواهند کرد.

 

مترجم : ابي فيشر

منبع : baitbigfish.com

قابل توجه دوستان کپی کار: ذکر منبع مطالب احترام به خود و دیگران است

منبع فايل :

21 Big Catfish And Carp Fish Meal Bait Fishing Secrets

ارادتمند شما : ابی فیشر

+ نوشته شده در  سه شنبه 1388/09/10ساعت 12:40 بعد از ظهر  توسط ابی  | 

طرز ساخت طعمه خردل با شربت افرا

مواد لازم:

1 لیوان آرد

2 قاشوق غذاخوری کره بادام زمینی

3 قاشوق غذا خوری شربت افرا

3 قاشوق غذا خوری روغن نباتی

2 قاشوق غذا خوری پودر سیر

3 قاشوق غذا خوری خردل زرد

1 عدد تن ماهی

1 تخ مرغ

تمام مواد را با هم ترکیب کنید بعد برای بدست آمدن خمیر به آن اب اضافه کنید بعد از انجام ترکیب واضافه کردن آب برای بدست آمدن خمیر طعمه آماده است . . .


 ساخت طعمه برای قزل آلا

مواد لازم :

1 لیوان آرد سفید

نصف فنجان شکر

1 لیوان آرد جو

پنیر

آب

آب را بجوشانید و تمام مواد به جزء پنیر را درآن بریزید ومخلوط کنید وقتی مواد تبدیل به خمیر شد . آن را در یخچال قراردهید تا سرد شود بعد مواد را از یخچال درآورده و پنیر را به آن اضاف کنید بعد از انجام این مراحل طعمه برای ماهیگیری قزل الا آماده است



ساخت طعمه ای مشترک برای اسبله و کپور (طعمه سوسیس)

مواد لازم :

1 عددسوسیس هادداگ

2 لیوان آرد

پنیر

آب

سوسیس هادداگ وپنیر را به قطعات کوچک تبدیل کنید و آنها را در کاسه ای بریزید وسپس آرد را به آن اضافه کنید در حالی که دارید مواد را با هم مخلوط می کنید آب را به آن اضافه کنید

تا زمانی به آن آب اضافه کنید که مواد به شکل یک توپ خمیر در بیاید در این صورت طعمه آماده است



ساخت طعمه دارچینی برای کپور

مواد لازم:

۲ قاشوق غذا خوری دارچین

۲ لیوان آرد ذرت

۲ قاشوق وانیل

۱/۲ لیوان آب گرم

موادرا باهم مخلوط کنید وخوب آنها را به هم بزنید وآب گرم را به آنها اضافه کنید تا یک خمیر به دست بیاید . و در مرحله دوم دارچین را کم کم به خمیر اضافه کنید وخوب با هم ترکیب کنید بعد خمیر بدست آمده را در کیسه پلاستسکی قرار دهید تا خشک نشود و در ماهیگیری کپور از آن استفاده کنید


طعمه جوشانده آرد جو

مواد لازم:

۱/۲ لیوان آرد جو

۱ فنجان آرد ذرت

۱ فنجان آرد ساده

۱/۲ لیوان پنیر رنده شده

مواد را با هم ترکیب کنید ودر ظرفی بریزید وبه آنها آب اضافه کنید تا یک خمیر به دست بیاید و آنها را در اندازه های مناسب گلوله گلوله کنید ودر آب جوش بجوشاند. بعداز این مرحله طعمه ها را از آب در بیاورید وبگزارید تا خشک شود و با استفاده از ریسه جوشانده در ماهیگیری کپور استفاده کنید.



ساخت طعمه سویا با طعم دهنده دلخواه برای ماهی کپور

مواد لازم:

۱ لیوان آرد سویا

۱لیوان آرد ذرت

طمع دهنده دلخواه

مواد را با هم مخلوط کنید سپس به آن به مقدار کافی آب اضافه کنید وبه هم بزنید تا یک خمیر بدست بیاید و سپس به آن طمع دهنده دلخواه را اضافه کنید و برای استحکام بیشتر طعمه می توانید به آن آرد ذرت یا آرد سویا اضافه کنید. بعد خمیر بدست آمده را گلوله گلوله کنید و در آب جوش به مدت ۵ دقیقه بجوشانید تا طعمه به صورت جوشانده دربیاید.

این طعمه را در ماهیگیری کپور می توانید استفاده کنید.

منبع مقاله :http://conquercarpbaits.blogspot.com


ساخت طعمه عسل برای کپور

مواد لازم:

وانیل

۴ قاشوق غذا خوری شکر

عسل

آرد ذرت

آب

آب و وانیل  و  ۴  قاشوق شکر و عسل را با هم مخلوط کنید و بر روی گاز با حرارت ملایم  قرار دهید. وقتی شروع به جوش خوردن کرد به آرامی به آن یک لیوان آرد ذرت اضافه کنید آن را به خوبی به مدت ۳ دقیقه به هم بزنید تا به یک خمیر مقاوم تبدیل شود و سپس آن را از روی گاز بردارید و بگزارید خنک شود ودر یک کیسه پلاستیکی قرار دهید برای ماهیگیری.

ترجمه ای از سایت :http://www.carpanglersgroup.com


ساخت طعمه جوشانده ساده ذرت برای ماهیگیری کپور (با انمیشن گره)


مواد لازم:
 
1 فنجان شکر
2 فنجان آرد سفید
3 فنجان ارد ذرت

مر حله اول مخلوط کردن تمام مواد را در کاسه ای بزرگ . سپس به آرامی آب به مواد مخلوط شده اضافه کنید تا مواد به غلظت مورد نظر برسد. اگر نیاز به آرد بیشتری باشد باز آرد اضافه کنید و کمی هم ارد ذرت. 

بعد از بدست آمدن خمیر آنها را به توپ های به اندازه های متوسط تبدیل کنیدو آنها را در در آب جوش به مدت 20 دقیقه بجوشانید.

مترجم ابی فیشر

منبع مقاله ها

15 Carp Bait Recipes

متآسفانه تمام این مقاله ها به صورت غیره قانونی در سایت های ماهیگیری دیگر کپی برداری شده . . .

+ نوشته شده در  جمعه 1388/08/29ساعت 6:3 بعد از ظهر  توسط ابی  | 

 ساخت طعمه خون برای  اسبله ماهیان وکپور ماهیان

مواد لازم

یک لیوان آرد

یک لیوان آرد ذرت

دو قاشوق غذا خوری وانیل

یک لیوان خون مرغ

سه قاشوق غذا خوری پودر سیر

به مقدار کافی پنیر

آرد ،آرد ذرت ، پودر سیر، پنیر و وانیل را با هم مخلوط کنید وقتی که مواد به خوبی با هم مخلوط شدند خون مرغ را آرام آرام به آن اضافه کنید که مواد یک حالت سفتی به خود بگیرد و یک خمیر بدست بیاید خمیر بدست آمده را گلوله گلوله کنید و به مدت 10 دقیقه در آب جوش به جوشانید که گلوله ها سفت شود وقتی به اندازه کافی طعمه ها جوشید آن ها رابرادرید وخنک کنید .طعمه برای ماهیگیری آماده می باشد

ارادتمند شما ابی

+ نوشته شده در  سه شنبه 1388/06/10ساعت 9:51 قبل از ظهر  توسط ابی  | 

طرز ساخت طعمه  کپور با روغن میگو

  

مواد لازم

2 لیوان آرد گندم

1 لیوان ذرت

2 قاشوق غذا خوری نمک

2 قاشوق غذا خوری شکر

به مقدار 35 قطره روغن میگو

 ۲ لیوان آر گندوم را روی گاز گذاشته و آن را به هم بزنید یک لیوان ذرت  2 قاشوق غذا خوری نمک  2 قاشوق غذا خوری شکر و 35 قطره روغن میگو  را در آرد ریخته  و به هم بزنید وقتی به اندازه کافی مواد با هم مخلوط شد یک لیوان آب به آن اضافه کنید بعد از انجام این کار یک حالت خمیر مانند به صورت کشش به خود می گیرد خمیر اولیه آماده می باشد آنها را گلوله گلوله کنید و در آب جوش قرار دهید وقتی طعمه پخته شده آن را از آب در آورده خشک کنید طعمه برای ماهیگیری آماده می باشد

 این طعمه به صورت ریسه جوشانده قابل استفاده می باشد(ماهیگیرانی که از ریسه جوشانده استفاده نمی کنند با کمی ابتکار می توانند طعمه را به صورتی درست کننده که به صورت ساده به قلاب بزنند مثل خمیر)

طرز ساخت طعمه پنیر و شیر

مواد لازم

یک پیمانه شیر

مقداری پنیر رنده شده

چهار قاشق غذا خوری شیره قند

آرد جو

 یک طعمه خوب می تواند از فرمول زیر بدست آید

یک پیمانه شیر و مقداری پنیر رنده شده را با هم مخلوط می کنیم و چهار قاشق غذا خوری شیره قند به آن اضاف می کنیم و می گذاریم تا جوش بیاید وقتی آب جوش آماده آرد جو به آن اضافه می کنیم و آن را بهم می زنیم تا وقتی که به اندازه کافی مواد چسب ناک شد مواد آن را بردارید و به گلوله های دلخواه تبدیل می کنید

طرز تهیه طعمه مخصوص تابستان برای کپور

 

مواد لازم

یک فنجان آرد (لیوان)

یک فنجان آرد ذرت (لیوان)

یک قاشق نمک

یک قاشق شکر

سه قاشق غذا خوری قهوه

دو قاشق کارامل

آب به مقدار کافی

 یک فنجان آرد با یک فنجان آرد ذرت مخلوط  کنید و یک قاشق نمک و یک قاشق شکر به آن اضاف کنید و سه قاشق غذا خوری قهوه اضاف کنید و دوقاشق کارامل کیک هم به آن اضافه کنید وآن ها را با هم مخلوط کنید کمی آب را بجوشانید به اندازه ای که  آب ولرم  بشود مواد را به داخل آب بریزید در داخل ظرف به آرامی روی آتش بهم بزنید تا وقتی که به خمیر تبدیل شود و آن را داخل پلاستیک قرار دهید تا خشک نشود روش مناسب دیگری هم وجود دارد که خمیر های گلوله شده را در آب جوش قرار دهید و آنها را بجوشانید هنگامی که گلوله های خمیر به سطح آب شناور شدن طعمه ها آماده می باشد و شما می توانید از سیستم ماهیگیری با ریسه جوشانده استفاده کنید

طرز تهیه طعمه با طعم توت فرنگی برای کپور

مواد لازم

یک فنجان آرد (لیوان)

دوفنجان  پودر ذرت (لیوان)

یک قاشق غذا خوری وانیل

دوقاشق غذا خوری شکر

پودر ژلاتین توت فرنگی

آب به مقدار کافی

 

یک فنجان آرد را با آب بجوشانید هنگامی که آب جوشید یک قاشق غذا خوری وانیل به آب اضافه کنید ودوقاشق غذا خوری شکر هم به آن اضافه کنید در این هنگام یک بسته ژلاتین توت فرنگی به آن اضاف کنید وقتی آب به اندازه کافی جوشید پودر ذرت ها را در آن بریزید همزمان که مواد را باهم مخلوط کردیم به مدت دو دقیقه با حرارت ملایم با استفاده از در پوش وبعد از دو دقیقه از روی آتش بردارید مواد مخلوط شده را بروی آلمنیوم بریزید (آلمنیوم به شکل استوانه) و بعد آلمنیوم را در اندازه های دلخوا گره بزنید(برای جدا شدن طعمه از هم)  تا به شکل گلوله در بیاید هنگامی که این کار را کردید به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید اما دقت کنید جای بزارید که یخ نبندد

این طعمه ها هرچه ریز تر باشند بهتر است برای صید کپور طعمه های ساخته شده را هم می توانید با استفاده از ریسه جوشانده استفاده کنید و هم می توانید به صورت ساده به سر قلاب بزنید

منتظر طرز ساخت طعمه ها بعدی باشید

ترجمعه ای از سایت  www.fishsniffer.com 

ارادتمند شما ابی

ebi.techno@yahoo.com

+ نوشته شده در  یکشنبه 1388/06/01ساعت 10:30 قبل از ظهر  توسط ابی  | 

                                                      بسمه تعالی

طعمه متحرك بر روي نخ ...؟

آيا تا كنون ماهي هاي كوچك را كه از ترس شكار شدن توسط ماهيان بزرگتر  به بيرون آب مي پرند مشاهده كرده ايد؟ حتما از علاقه ماهيان شكارچي به طعمه هاي متحرك اطلاع داريد. ساخت و استفاده از طعمه هاي متحرك مناسب ،يكي از رموز موفقيت صيد ماهياني نظير قزل آلا و اردك ماهي .. است.

طعمه متحرك بر روي نخ يك روش پيشنهادي مي باشد. بدين صورت كه پس از قرار گرفتن نخ اصلي در آب دريا يا درياچه ، دستگاه (قرقره شكل) به همراه طعمه نصب شده  روي نخ قرار گرفته و با حركت خود به درون آب وارد شده و .....

بنظر شما اين طرح تا چه حدي قابل اجراست ؟

نحوه ساخت اين وسيله چگونه است؟

با چه موادي مي بايستي آنرا ساخت؟

چگونه بايد از آن استفاده كرد؟

بد نيست بدانيد اين ايده توسط يك سایت ماهيگيري هلندي (انگليسي زبان) ارائه شده . ايتجانب نيز تلاش نمودم جزئيات بيشتري را در اين مورد از اين سايت اخذ كنم و تا حدودي به سئوالات فوق پاسخ دهم. مسئول سايت مزبور هم لطف كردند و پس از چندين بار ايميل زدن بنده ، طرح مزبور را تنها در حد يك ايده ارزيابي نمودند .

بنظر من ارائه و پيشنهاد اينگونه ايده ها مي تواند مفيد باشد . نظر شما دوستان عزيز چيست؟

آيا شما طرح و روش جديد ي در خصوص ساخت طعمه هاي متحرك براي صيد ماهي هاي شكارچي داريد؟

منتظر خواندن نظرات و پيشنهادات شما عزيزان هستم.

ارادتمند و دوستدار همه ماهيگيران ورزشي majid

+ نوشته شده در  سه شنبه 1387/11/15ساعت 10:34 قبل از ظهر  توسط مجید  | 

                                                              راپالا

                           

دوست خوبم آقا مجید در پاسخ به یکی از مخاطبین محترم توصیه کردند که بجای ماهی طعمه‌( مثل سگ ماهی) از راپالا استفاده کنید.

شاید برای بعضی از دوستان این نام گنگ و ناشناخته باشه که به همین دلیل توضیح مختصری در این رابطه خدمت شما بزرگواران ارائه میکنم.

 راپالا در حقیقت نمونه ساخته شده یک ماهی ویا یک طعمه از روی الگوی واقعی آن است که بر اساس نوع ماهی مورد نظر ماهیگیر دارای تنوع زیادیست.

                                راپالا

همانطور که ایشان هم اشاره داشتند نصب یک ماهی زنده بر روی قلاب  منجر به مرگ ماهی میشود و شما در حقیقت ماهی مرده ایی به قلاب نصب کردید که معایب زیر را داراست.

1-عدم حرکت طبیعی

2-نا پایداری در مقابل پرتابهای بلند

3-نا پایداری در مقابل جریانهای تند آب

4-سست شدن و در نهایت جدا شدن آن از قلاب بعد از مدتی بدون آنکه ماهیگیر متوجه شده باشد.

.

.

اما در مقابل راپالاها درای ویژگیهایی هستند که غیر قابل اجتنابه.

1-شباهت زیاد به ماهی طعمه

2-رنگ آمیزی متنوع جهت استفاده در شرایط مختلف آب وهوائی

3-شکل صحیح قرار گرفتن قلاب و حلقه نصب نخ

4- حرکت صحیح وشبیه به حرکت ماهی زنده

5-پایداری و استقامت آن در آبهای تند و پرتابهای قوی

6-ایجاد ارتباط بیشتر ماهیگیر با ماهی و استفاده از هدایت صحیح راپالا

.

.

.

                                 گره مناسب برای حرکت آزادانه راپالا

 

در نهایت اینکه یک ماهیگیر ورزشی به دنبال ایجاد هیجان در این ورزش است و یکی از راههای اینکار استفاده از وسائلی مانند راپالاست.

با استفاده از اینگونه طعمه ها چند نکته را مورد توجه قرار خواهیم داد.

احترام به قوانین ماهیگیری

صرفه جوئی در وقت و هزینه جهت خرید یا پیدا کردن طعمه های زنده والبته یکبار مصرف(مثل دوستانی که امسال به دنبال کیلکا برای سد لار بودند)

مطالعه و درک عمیقتر در ارتباط با رفتار ماهی مورد نظر صیاد

پیگیری و هدایت حرکات این نوع طعمه ها منطبق با نمونه های طبیعی آن

+ نوشته شده در  شنبه 1387/09/02ساعت 12:50 بعد از ظهر  توسط ایرج  | 

نخود



طعمه ایی مناسب در تابستان جهت صید انتخابی ماهیهای کپورسان بزرگ


                  

ماهیهای هدف:

چشم قرمز: بسین یا کولمه یا طلاجی کپور

سیم: سیم،ساپا،ماهی سیم کندپوزه.

مزایا:


1-قیمت مناسب آن

2-صید انتخابی ماهیهای بزرگتر

3- قابلیت استفاده از رنگ و بوهای غذائی

4-نخود ماهیها را به راحتی سیر نمیکند و به همین خاطر با پاشیدن این طعمه،ماهیها مدت بیشتر در محل باقی می مانند.


    

معایب:

تعداد ماهی صید شده کمتر اما بزرگتر است.



 

راه و روش استفاده:


1-شما میتوانید یک نخود را به راحتی و مستقیما به قلاب زده  یا

2-چند نخود را به قلاب موئی وصل کرده و از سرب حرکت آزاد در مونتاژ آن استفاده کنید.(مانند اتصال جوشانده به قلاب)

 

پاشیدن این طعمه از چند روز قبل در مکانی که در آن قصد ماهیگیری دارید،عمدتا نتیجه بهتری را بدنبال خواهد داشت.(یک تا دو کیلو روزانه)

 

نکته قابل ذکر:


1-از قلابهای گرد که فاصله بیشتری بین انحنای قلاب و نوک آن دارند استفاده کنید و توجه داشته باشید که بعد از به قلاب زدن نخود نوک قلاب پوشیده نباشد.

2- برای رنگی کردن نخود از رنگهای خوراکی استفاده کنید.

3- نخودهای پخته ایی که کمی ترش شده اند(تخمیر شده اند) نتیجه بهتری می دهند.به این منظور نخودهای پخته را چند ساعتی در آفتاب قرار دهید.

 

با کمال احترام

جاش
 

 

+ نوشته شده در  سه شنبه 1387/08/14ساعت 10:3 بعد از ظهر  توسط جاش  | 

بسمه تعالی

ساخت لارو

                                      

لارو ( کرمینه)

" لارو یا کرمینه نامی است که برای نوزاد جانوری  انتخاب میشود که در مرحله نوزادی با مرحله بلوغ کاملا

متفاوت است وتمایز دارد. کرم پروانه معروفترین وشناخته ترین نوع لارو است که سرانجام به پروانه وبید

 تبدیل میشود ، سایر حشرات دارای لارو عبارتند از مگس وسوسک ها.

حشرات لزوما همگی دارای لارو نیستند برای مثال: نوزاد ملخ کاملا شبیه ملخ بالغ است وشفیره یا نوچه

نامیده می شود. خرچنگ ها وستاره های دریا یی وبسیاری از بی مهرگان آبزی ، مراحل لاروی را پشت

 سر می گذارند. اما در بین جانوران مهره دار تنها دوزیستان دارای لارو هستند مانند قورباغه و وزغ.

تبدیل لا رو به جانور بالغ را دگردیسی می نامند. "

           

شاید تاکنون از طعمه لارو برای صید ماهی قزل آلا استفاده کرده باشید ، خیلی دوست داشتم بدانم آیا این طعمه که از روی نمونه طبیعی ان ساخته شده  ، همان لاروی است که در تعریف بالا آمده است ؟  هرچه گشتم چیزی در این مورد پیدا نکردم .  به هر صورت ما ماهیگیران به کرم های ریزی که بعضی وقت ها  در لابه لای خزه ها و گیاهان کنار رودخانه و همچنین بین ماسه های کنار رودخانه پیدا میشوند لارو می گوئیم . تا آنجا که بنده از نزدیک مشاهده کردم  این لاروها ( کرمها ) اکثرا به رنگ قرمز  و به نازکی نخ قرقره می باشند به طوریکه امکان استفاده آنها به عنوان طعمه و نصب آن بر روی قلاب وجود ندارد . لذا اجبارا می بایستی  از نوع مصنوعی  آن استفاده نمود. اگر سری به فروشگاه های لوازم ماهیگیری زده باشید انواع لارو برای فروش عرضه میگردد . اگر از بعضی ماهیگیران سوال کنید لارو چیست و چگونه ساخته میشود ، میگویند : کمی نخ را روی یک قلاب بپیچ میشود لارو. لیکن این پاسخی بسیار ناشیانه و ساده است .  نقل قول میکردند از ماهیگیر ایرانی  ساکن در یکی از کشورهای اروپایی که اکثرا در مسابقات ماهیگیری  صید قزل آلا رتبه اول را کسب مینموده ، همیشه چند روز قبل به محل اجرای مسابقه  مراجعه و چند نمونه از پشه های موجود را صید وبه یک پشه ساز ماهر میداده تا از روی نمونه ها  ،پشه مصنوعی مناسب را بسازد و در روز مسابقه هم جادوی او کار ساز میشده .  پس پر واضح است که طعمه مصنوعی باید بانمونه واقعی آن تفاوت چندانی نداشته باشد . بنده در فروشگاه های لوازم ماهیگیری لاروی که با نمونه واقعی آن مطابقت داشته باشد ندیده ام.

در مراجعه به سایت ها و وبلاگهای ماهیگیری ایرانی موجود چیز قابل مطرحی در مورد لارو مشاهده نکردم ، حتی اشاره ای هم بنام آن نشده  . در صورتیکه لارو کاربرد فراوانی داشته و ماهیگیران از آن استفاده زیادی میکنند .  لارو اختصاصی که اینجانب ساخت آنرا توضیح خواهم داد مخصوص استفاده در دریاچه سد لار و دریاچه امامزاده علی  بوده وشخصا با آن ماهیگیری کرده و بارها امتحان خود را پس داده است . دو خصوصیت اصلی این لارو عبارتند از:1- فوق العاده شبیه لارو واقعی است . 2- بدلیل استفاده از قلاب طلایی در ساخت( نوک آن در آب برق زده) کاملا  توجه ماهی را جلب میکند.

وسایل مورد نیاز :

  قلاب طلایی فرانسوی سایز کوچک ( 12 یا ریزتر ) -  نخ قرقره  قرمز رنگ نازک – چسب قطره ای رازی .

مراحل ساخت :

1-   نخ را از قسمت انتهای قلاب ( سوراخ قلاب ) وارد و به سمت پایین دور قلاب می پیچیم .این کار را تا نزدیک قوس قلاب ادامه میدهیم.

 

                                       

 2-   مجددا روی نخ قبلی پیچیده شده  یکبار دیگر نخ را می پیچیم و تا سوراخ قلاب بالا می آییم و با گره ای آنرا به بدنه قلاب محکم میکنیم و نخ اضافه را قیچی میکنیم. همین دوبار پیچیدن نخ کافی است و نباید بیشتر ادامه پیدا کند.(لارو واقعی قطر بیشتری ندارد )

                                  

  3-   چنانچه نخواهیم همه لارو ها یکدست قرمز باشند با ماژیک یا روان نویس مشکی روی بعضی از قسمت های آن را خال مشکی میکشیم .

                               

4-   پس از پیچیدن تعداد لاروهای  مورد  نیاز ، با استفاده از چسب قطره ای در دو نوبت قسمت نخ پیچ شده را به چسب آغشته کرده وهر بار اجازه میدهیم تا کاملا خشک شود . چسب کاری باید به مقدار کم و با احتیاط انجام پذیرد. در صورت استفاده بیشتر از چسب بدنه لارو کثیف و حالت کدر پیدا خواهد کرد و زحمت شما  به هدرمیرود.

                      

 حال می توانیم تعداد 4 یا 5 لارو را به صورت ریسه انشعابی در اورده و ماهیگیری کنیم . یکی از تکنیکهای قابل استفاده در زمانی که ماهی نسبت به قلاب شما بی تفاوت میباشد  ، وارد نمودن شوک به ریسه است . بدین صورت که وقتی چوب روی پایه ثابت شده به دسته چرخ  گردش داده و ریسه را از کف آب کمی جابجا میکنیم . ماهیان اطراف یکباره عکس العمل نشان داده و  به لارو حمله میکنند.

سعی کنید لاروها در نوک انشعاب ریسه به صورت گوشواره و آزاد نصب شوند .زیرا با حرکت آب و یا وارد نمودن شوک توسط ماهیگیر به راحتی تکان خورده و ماهی قزل آلا را بهتر جذب خود میکند.

امیدوارم مطالب ارئه شده سودمند و قابل استفاده برای همه دوستان عزیز باشد. بی صبرانه منتظر دریافت راهنمایی ها  ،نظرات و انتقادات شما هستم . ارادتمند و دوستدار همه ماهیگیران ورزشی majid  شهریور 1387

پست الکترونیک :  fishing.fisher@yahoo.com

 

+ نوشته شده در  یکشنبه 1387/06/17ساعت 10:19 قبل از ظهر  توسط مجید  | 

خوب دوباره سلام

 

امید وارم که حالتون خوب باشه و سر حال وسلامت.حال و حوصله خوندن داشته باشید

امروزم می خوام در باره طعمه ها صحبت کنم. دوستای زیادی درباره طعمه از من سوال می پرسن ومیگن که حتما باید طعمه خوب باشه که ما بتونیم ماهی بگیریم. این حرف تا حدودی درسته ولی باید بدونید که بیشتر ماهی ها تقریبا طعمه های مشترکی دارند. اولین فن تو ماهی گیری صبرو حوصله ست بهتره برم سراغ حرفای این ماهم:

ماگوت

ماگوت از بهترین طعمه های صید انواع کولی : کاس کولی(اصلک) سیاه کولی و... ماهی های دیگر است ( ماگوت همون کرما یا لاروهای است که روی اجساد حیوانات وجود داره)

 

براي تهيه اين طعمه احتياج به لاشه حيوانات يا پرندگان ياماهي داريم . ابتدا لاشه موردنظر كه ميتواندضايعات دورريختني قصابيها (به جز چربی که زیاد جواب نمی ده) يا كله مرغ يالاشه هاي مرغداري ها ياحتي ماهي هاي قبلا صيد شده خودراپس از شكافتن شكم تا محتويات آن ديده شود حداقل به مدت دوساعت جلو آفتاب یا هوای ازاد تا حشرات بروي انها تخم گذاري كنند . بهترين زمان براي اين كار ظهر ميباشد .

اين لاشه هارا در يك نايلون بزرگ قرار داده در عمق سي سانتي خاك حياط يا باغچه دفن ميكنيم. میتونیم حتی اونا را تو یه صندوق هم بزاریم ولی بهتر کمی هم محیط گرم باشه. بعداز ده الي پانزده روز ماگوت ها آماده خدمت هستند .

یادتون باشه که نباید زیاد طول بکشه چون لاشه و ماگوتا از بین می رن....
هنگام درآوردن ماگوت ها حتما از دستكش وماسك استفاده كنيد تاازبوي بد آنها درامان باشيد.آنهارادر يك ظرف درب دار حاوي خاك اره مرطوب بريزيد .براي زنده نگاه داشتن آنها براي چند روز مقداري جگر در ظرف بريزيد. اگر ماگوت رنگي ميخواهيد مقداري رنگ غذا بروي لاشه هابريزيد تابعد از خوردن آن به رنگ دلخواه دربيان.هميشه ماگوت هارا ازدم (فقط دم ) به قلاب بزنيد يا تكي يا چندتايي. اين بوي متعفن آنهاست كه باعث كشيده شدن سريع ماهي ها ميشود.

                           ماگوت

صید ماهی کپور دارای راهها و روشهای متعددیست.  کپور به عنوان طعمه از خمیر گرفته تا کرم خاکی،  توت فرنگی، لارو حشرات و حتی بچه ماهی که هر کدام با راه و روشی مخصوص ارائه میشوند هم جواب رد نمی دهد.

 

برای ارتباط بامن میتونید از id زیر استفاده کنین.

rain.rain20@yahoo.com

+ نوشته شده در  یکشنبه 1387/06/03ساعت 9:20 قبل از ظهر  توسط جهان  | 

با عرض سلام خدمت دوستان عزیزو همراهان این وبلاگ

در مدت زمان کوتاهی که از عمر وبلاگمان گذشته چند بار از طرف دوستان سوالاتی شده راجع به استفاده از قلاب لانسه.

این نوع قلاب عامل اصلی جذبش حرکات دورانی و تلالو آن در آب است. اغلب ماهیهای مهاجم مانند اردک ماهی،قزل آلا،حاجی طرخان ودیگر ماهیانی از این دست را میتوان با استفاده ازلانسه صید کرد.جالب است بدانید که بارها دیده شده که ماهی کف خواری مثل کپور نیز به این قلاب جواب رد نداده البته این را نمیتوان عمومیت داد و انتظار داشته باشیم که همواره بتوان با لانسه کپور صید کرد.

لانسه را میتوان به دو گروه کلی تقسیم بندی کرد.گروه اول دوکی شکل و با زاویه 30 درجه یا کمتر نسبت به بدنه که باعث چرخش سریع در آب میشود.

 

 

و گروه دوم دارای پولکی قاشقی شکل با زاویه ایی در حدود 45 درجه.

 

 

گروه اول مناسب برای تند آبها و رودخانه ها هستند و گروه دوم برای جریانهای کند و دریاچه ها مناسبند.

یکی از پارامترهای حائز اهمیت در انتخاب لانسه مرکز ثقل آن است که باید در مرکز آن باشد.

دوستان محترم کار با لانسه بسیار ساده است تنها نیاز به کمی زمان و حوصله دارد.

لانسه در سر نخ بسته میشود اما حتما از تاب در کن یا هرز گرد استفاده کنید چون کار با لانسه یعنی چرخش سریع در آب و نداشتن یک هرز گرد نیز باعث تاب خوردن و نهایتا گره خوردن نخ شما میشود.

در رودخانه پرتابها به آنسوی رودخانه است ویا در امتداد رود. به مجرد برخورد لانسه با سطح آب باید فعالیت شما شروع بشه اولین چیزی رو که حس خواهید کرد مقاومت لانسه است در برابر کشش شما.

 

 

 شما باید به شکل منقطع لانسه رو جمع کنید،نه خیلی سریع ونه خیلی کند.سرعت زیاد باعث میشه تا لانسه از آب بیرون بپره و آهسته بردن آن نیز باعث میشه در کف آب به هر مانعی برخورد کنه و نهایتا گیر کنه.

امیدوارم اولین تجربه شما پر بار باشه
+ نوشته شده در  یکشنبه 1386/03/13ساعت 3:32 بعد از ظهر  توسط ایرج  |